Temadag: Ding.TING drift og samarbejde
En temadag med fokus på et biblioteks daglige drift af en D!ng-hjemmeside, hvordan samarbejdet omkring TING fungerer, samt den snarlige overgang til version 2 af D!ng. Bibliotekerne indtræder i ding-samarbejdet med hver deres forudsætninger - dagen her med til at kaste lys over, hvordan vi alle kan bidrage på flere niveauer.
PROGRAM:
9:30 - 10:00 Kaffe og velkomst
10:00 - 11:00: Driftsmodeller for et ding-site
Et ding-site driftes oftest via en vifte af flere aktører til hosting af server-miljø, support, udvikling m.m. Her præsenteres flere modeller for, hvordan den komplette drift kan sammensættes, med bidrag fra bl.a. Bellcom, Vejle Bibliotek m.fl.
11:00 - 11:45 Et TING-samarbejde i praksis (Ewan Andreasen, Vejle Bibliotek)
Alle kan bidrage til TING - ikke kun biblioteker, der selv udvikler videre i koden på deres ding-site. Men både for nye og eksisterende ding-biblioteker kan det være svært at gennemskue, hvordan man kan bidrage. Her præsenteres flere indgange til og niveauer i TING-samarbejdet
11:45 - 12:15 Overgangen fra ding1 -> ding2 (Gitte Barlach, ITK Aarhus)
Flere biblioteker har allerede et ding-site - i version 1. Ding2 er frigivet nu, og med det nærmer sig tidspunktet hvor data fra version 1 skal overføres til version 2. Her præsenteres en række af de problematikker og begreber man vil stifte bekendtskab med i den forbindelse.
12:15 - 12:45 FROKOST
12:45 - 13:30 Overgangen fra ding1 -> ding2, fortsat
Vi fortsætter med en åben diskussion med udgangspunkt i bibliotekernes egne spørgsmål og forventninger til overgangen fra ding 1 til ding 2.
13:30 - 14:30 Problemløsning på et ding-site og fælles kommunikation (ITK Aarhus)
I praksis er alle ding-bibliotekerne med til at finde og løse problemer i Ding. Her præsenteres hvordan vi bedst bruger vores fælles værktøjer Ting.dk og Lighthouse til at kommunikere omkring fejlretning og bære forslag igennem. Vi eksemplificerer med udgangspunkt i vore egne både løste og aktuelle ding-problemer.
Alle interesserede kan tilmelde sig på centralbibliotek.dk - eller evt. ved henvendelse til Ewan Andreasen ( ea@vejlebib.dk )