Nyt fra udviklingsafdelingen for Brøndprojektet 6.7.2011
Så fik vi SOLR sat i drift. Det skete den 27.6.2011 og var et udramatisk skift.
Jeg håber at I allerede nu kan se og mærke en forbedring i søgningen. Vi fik ikke løst alle problemer, men langt de fleste af dem.
Af udestående har vi problemer med tegnene &, !, ? og -. Vi vurderede at det ville være bedre at få SOLR sat i drift med de mangler, end at vente endnu længere på de sidste forbedringer. De omtalte tegn vil vi tage fat på efter sommerferien og få SOLR konfigureret til også at få en rigtig opførsel på disse tegn.
Styring af slettepostene er nu løst og vi er i fuld gang med at teste dette. For at det kan sættes i drift skal vi igennem alle kildeimplementeringerne og have dem rettet til så sletteposter begynder at opføre sig korrekt. Det kommer til at tage et par uger inden det er på plads. Forventet idriftssættelse: August måned.
Styring af adgang til kilderne ligger stille pga ferie. Vi er 95% færdig. Det vi mangler er at OpenSearch webservicen tager hensyn til den opsætning den enkelte brøndkunde har lavet i VIP. Det bliver forøvrigt sådan at I kan give forskellige ding installationer adgang til forskellige kilder. F.eks. så kan jeres udviklingsmiljø have adgang til andre kilder end jeres driftsmiljø. Forventet idriftssættelse: August måned.
Analysen af lokaliseringsdata fra AKB har vist at det er muligt at få følgende opfyldt:
- At få en mere nøjagtig voksen/børn-facet
- At få vist det der står på ”min” filial øverst.
- At få vist de nyeste materialer
Hvor imod
- At få vist hvad der er mest udlånt øverst.
- At få vist det som er hjemme øverst
ikke kan løses for nu. Det vil kræve udvikling fra Axiells side.
Derudover har vi modtaget materialenumre og tidsskiftssinformation også. Disse data har vi pt. ikke nogen ide om hvad de kan bruges til. Skulle der være nogen her på ting.dk der har et forslag så skriv endelig til mig.
Næste blog indlæg kommer medio/ultimo august. God ferie alle sammen.
MVh Kurt Poulsen
Productowner Artesis Brønd.
Kommentarer
Materialenumre
Gør materialnumrene søgbare. Hvis materialenumre er søgbare så kan man oprette pc'er rundt i det fysiske bibliotek hvor man kan skanne en bog ligesom pristjekker i en supermarked. Udfra det kan man se mere oplysninger dom bogen som anmeldelser, er den del af en serie, findes der en lydbogsudgave eller flim. Man kan også lave apps til mobiltelefoner som kan det samme.
barcode-til-FAUST
Findes der en service som kan "oversætte" stregkoder til FAUST?
RE:barcode-til-FAUST
Ikke direkte. Når man har materialenumrene som del af posten som DBC har så kan de nemt lave et index i brønden med materialenumrene. Dvs. de har en kobling mellem materialenumrene og selve posten inkl. faustnummeret. Når man så laver en søgning på materialenummeret så kommer den relevante post som det eneste søgeresultat.
RE:RE:barcode-til-FAUST
Kan man ikke også slå stregkode-nummeret op via ALMA?
RE:RE:barcode-til-FAUST
Jo det kan man også. Dvs hvis stregekodenummeret er trimmet til at være søgebart i DDELibra så kan man lave en søgning i Alma som så giver faustnummeret på den relevante post.
RE:RE:barcode-til-FAUST
Det var da en udmærket ide. Jeg vil tage den videre til vores indekseringsfolk så de kan se på det. Måske kan vi nå at få det med til omkørseln af brønden til september.