Rudersdal
Fakta
Rudersdal Bibliotekerne indgik partnerskab med TING d. 1. december 2010.
Læs partnerskabsaftale mellem Rudersdal Bibliotekerne og TING Community
Bibliotek/kommune: Rudersdal
Antal biblioteker: 4
Antal indbyggere: 55.000
Biblioteksleder: Marianne Aastrup
Kontaktperson: Stefan Søndervang – stso@rudersdal.dk - 46 11 57 59
Partnerskab
Vores primære begrundelse for at være tingpartner er grundideen om et nationalt samarbejde med øvrige partnere/biblioteker. Det, at vi kan dele data og hjælpe hinanden med udvikling i et open-source miljø, er en ramme, som tiltaler os i vores kommende arbejde med den digitale platform.
Udfordringen er at holde styr på, hvor udviklingen er på vej hen, hvem laver hvad og hvornår. Hvad kan egentlig deles, og hvilke leverandører kan vi i fællesskab trække på, hvis vi f.eks. vil dele moduler? Sidder vi rundt omkring og udvikler på det samme?
Ding og DDB CMS
Pt. har vi en Drupal-hjemmeside og en søgebase, som er adskilte. Det er en tidlig version af et ding.site. Backenden er en 1til1-kopi af Helsingørs hjemmeside, men designet, har vi selv lavet om i samarbejde med zazuweb.dk. Se www.rudersdalbibliotekerne.dk
Vi har udviklet følgende i vores nuværende løsning:
- Nyhedsmodulet så alle vores nyheder selv går af og på
- Karrusellen, så frontpageteaserne selv går af og på (ved dato-mærkning), samt at man både kan klikke på billederne og teaserteksten
- Nyhedsbrevsmodul i Drupal
Vi har tilmeldt os DDB CMS, og har store forventninger til platformen. Vi mener at en platform, der konstant er i udvikling og forbedres løbende, er den rette vej for bibliotekerne. Vi ser det som en langtidssikret løsning, hvor vi ikke skal ud og købe en helt ny hjemmeside hvert tredje år. Ligeledes er det en styrke at alle kan samarbejde, om at udvikle nye funktioner, og at de bedste nye funktioner automatisk bliver tilføjet til DDB CMS. Vi ser frem til ikke kun at bruge CMS’et, men også deltage i debatten om hvilken retning, som systemet skal tage.
Stefan Søndervang sidder som webansvarlig og koordinerer alt, der har med det online at gøre. Det er også ham, der skriver meget af indholdet og står for udviklingen af grafisk arbejde. Derudover har vi et webteam bestående af 5 indholdsleverandører, som hver i sær har områder, de er ansvarlige for og opdaterer og skriver til hver måned.
Borgernes oplevelse
Hjemmesiden fungerer upåklageligt, og vores borgere er ufatteligt stille, men statistikken fortæller os, at de bruger hjemmesiden flittigt og læser vores indslag. Den sidste brugerundersøgelse viste at borgerne er tilfredse med hjemmesiden, og kan finde det de leder efter.
Community og udvikling
Mange biblioteker har de samme ønsker og behov og så er der ingen grund til, at vi alle sammen opfinder den dybe tallerken, derfor er det kun klogt, at vi udvikler i fællesskab. På den måde bliver det både bedre, mere gennemtænkt og billigere. Derudover er det rart at mødes med andre webnørder, da bibliotekerne hver i sær ikke har så stort et webteam siddende.
Projekter og samarbejde
Vi deltager på så mange fællesmøder som muligt, men vores egentlige Ting-projekter vil først blive aktuelle, når vi opgraderer og får integreret søgebase og hjemmeside.
Opdateret juli 2013